Vloerverwarming

Vloerverwarming

Men ziet, en voelt, het tegenwoordig steeds vaker. Vloerverwarming. Steeds meer mensen kiezen er voor om dit in hun woonomgeving te plaatsen. Heel raar is het niet. Vloerverwarming biedt u veel voordelen tegenover uw conventionele CV-ketel met bijbehorende radiatoren. Wij van Betuwe Sanitair geven u graag meer informatie over vloerverwarming.

Hoe vloerverwarming te werk gaat

Als u uw huis grotendeels verwarmt wilt laten worden door vloerverwarming worden er kunststof leidingen onder de vloer gemonteerd. Deze leidingen zijn allemaal gekoppeld aan een verdeelunit die aangesloten is op het waternetwerk. Deze verdeelunit  is het brein van het systeem. De unit is voorzien van een pomp en een thermostaatkraan. De pompt zorgt er voor dat het water door de leidingen stroomt en de thermostaatkraan dient voor de verwarming van uw vloer. Hij houdt zelf bij of het water onder uw vloer niet te warm wordt, indien dit het geval is wordt het warme water gemengd met het koudere, afgekoelde, retourwater.

Vloerverwarming en zijn voordelen

De verwarming van uw vloer gaat doormiddel van stralingswarmte.  Hierdoor wordt de vloer en dus de ruimte waarin deze zich bevindt op een heel gelijkmatige manier verwarmd. Vloerverwarming heeft ook het gemak om een constante temperatuur in uw huis te houden, waardoor comfort en aangenaamheid merkbaar aanwezig zijn! Maar naast al deze voordelen voor uw binnenklimaat is er ook nog een ander heel aantrekkelijke reden om over te gaan naar vloerverwarming: Het levert namelijk een heel hoog rendement op! U verbruikt minder energie om dezelfde warmte te krijgen als bij een gewone CV-ketel – radiatoren installatie. En met de stijgende prijzen voor energie zien we allemaal de voordelen van een lagere energierekening zeker wel inzien!

Advies op maat

Zou u meer willen weten over vloerverwarming en de voordelen hiervan? Of wilt u gelijk een vrijblijvende offerte aanvragen? Neemt u gerust contact op met Betuwe Sanitair, dé verwarmingsspecialist van Gelderland en omstreken!

Snel informatie of een offerte aanvragen

Openingstijden

Maandag
Gesloten
Dinsdag t/m vrijdag
10:00 - 17:30 uur
Zaterdag
10:00 - 17:00 uur
Showroom uitsluitend op afspraak geopend.
© Betuwe Sanitair 2022 - Alle rechten voorbehouden - Instalweb.nl